LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bli volontär hos Äldrekontakt

2022-08-21 | Personligt, Victoria Skoglund

I tisdags skulle min pappa fyllt 77 år. Jag firade honom tillsammans med pratglada pensionärer från Äldrekontakt. Vi åt mandelkaka med nyplockade mullbär i växthuset. Det var inte tyst en sekund.. Det diskuterades klimatproblematik, delades ut recept , om kärleken till en katt och om lusten att leva och att umgås.

Jag har tidigare föreläst för Äldrekontakt via telefon och tycker det är en fantastisk förening som hjälper till att förebygga ensamhet hos äldre. Och det var extra roligt att få visa dem vår trädgård, dofta och känna..och gosa med vår katt Sigge.

Äldrekontakt är en ideell förening som verkar för bryta ofrivillig ensamhet hos Sveriges allra äldsta. Över en tredjedel av personer över 75 år uppger att de ofta eller alltid känner sig ensamma. Det tar så lite av ens tid att bjuda på en kopp kaffe, ringa ett samtal, hjälpa till att skjutsa eller hälsa på en stund. Ett par timmar som ger så mycket tillbaka!

Vill du också bli volontär kan du läsa mer på deras hemsida och anmäla intresse. Klicka här.

De finns i hela Sverige från Malmö i söder till Mora i Norr.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0