LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

BLÅTT I KRUKA

2014-03-07 | Blandat

Nu kan jag inte hålla mig längre..måste plantera något i mina krukor utanför dörren till helgen. På Zetas har vi börjat få hem penseer och lökväxter. Planterar ni ut blommande växter så här tidigt måste ni hålla koll på nattfrosten. Även om penseer, narcisser och andra lökväxter tål en del kyla så kan det fortfarande bli riktigt kallt på nätterna. Jag lägger över tunna lakan eller fiberdukar på nätterna för att skydda plantorna.

Vår i kruka  I  Victoria Skoglund

Förra året planterade jag blå balkansippa, den tvåfärgade pärlhyacinten Muscari latifolium och mörkblå penseer i två stora krukor vid entren. Det blev så himla fint! I år tror jag att det får bli vita narcisser, kungsängsliljor och mörkt purpurfärgade minipenseer.

Vår i kruka  I  Victoria Skoglund

Tänk på att lökväxterna är fleråriga och kan planteras ut i trädgården efter blomningen!

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0