LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blå lyxhyacinter

2015-12-14 | Inredning, Inspiration, Lökar, Victoria Skoglund

När jag var liten så var hela huset fyllt med blå starkt doftande hyacinter. För mig är doften förknippad med barndom och förväntan. Minns så väl på julaftonsmorgon hur mamma kokade varm choklad med kakao och socker som hon rörde till en smet innan hon hällde på den varma mjölken. Igår när äldsta sonen var hemma och bakade med mig så sa han att doften av hyacint var viktig för honom. Jag blir så glad när sönerna känner den trygghet och tradition som jag försöker förmedla till dem.

Blå hyacinter

De blå sorterna har starkast doft. På bilden syns lyxhyacinter som får fler blommor på stjälkarna än de billiga lökarna.

Blå hyacinter

Har använt vanlig mossa som undervegetation. Enkelt och elegant i ett stort gammalt zinkfat. När de blommat över lägger jag dem i en kartong i förrådet och planterar ut dem i vår. Blå hyacinter är mycket vackra tillsammans med vita liljeblommande tulpaner och blå förgätmigej. En riktig vårbukett!

Kram. V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0