LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blå bukettanemoner och vita sommarljus

2022-08-12 | Inspiration, Min trädgård, Privat trädgård, Sommarblommor, Victoria Skoglund

Jag blev så glatt överraskad att se de blå bukettanemonerna poppa upp i den stora järngrytan bland de vita sommarljusen. Var skeptisk när jag tryckte ner de små knölarna mellan salvian och sommarljusen.. och tänkte att det blir nog inget av det här. Enligt odlingsråden ska de förkultiveras och gullas med en hel del ..Men det gick ju precis lika bra att stoppa ner dem direkt utomhus i jorden i maj. Möjligtvis hade de börjat blomma tidigare om jag satt dem inomhus i april, men vad gör väl det nu när knopp efter knopp slår ut med fantastiska blå kronblad.

Det var florist Johan Munther som inspirerade mig att sätta anemoner, då han visat att de övervintrat i hans trädgård utomhus ( dock i dränerat läge ) Jag tänkte testa och se om de klarar sig i min trädgård också i vinter. När jag tömmer järngrytan i höst plockar jag upp de bruna små ’kluttarna’ och sätter ner dem i rabatten vid kantnepetan. Ber att få återkomma med resultatet nästa vår. Det går naturligtvis bra att övervintra dem svalt, mörkt och frostfritt också.

Visst blev det fint med blå anemoner ihop med vitt sommarljus ( Gaura lindheimeri ) och Blå Salvia ( Salvia patens ’Oxford Blue’ ) Färgen på anemonerna är helt fantastisk och så fint med de fyllda, även om enkla är mycket vackert också. Sorten heter Anemone ’Lord Lieutenant’ och kallas också för bukettanemon. Ni kan beställa knölar i mars-april här. 

Ni måste prova bukettanemoner nästa år. Mer lättodlat än jag trodde!

Tänk er rosa sommarljus och mörkt rosa bukettanemoner, Anemone ’Sylphide de Caen’.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0