LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blå blommor i min trädgård

2020-06-25 | Min trädgård, Perenner, Växter, Victoria Skoglund

Får jag lov att presentera en mýcket fin sommarblomma jag inte provat tidigare, trots att den funnits i handeln ett tag.

Den heter Stor Daggsalvia ’Mystic Spices Blue’ och blommar med klarblå spiror hela sommaren.

Den behöver inte plockas utan det kommer nya knoppar hela tiden. Jag har läst att den klarar hög värme och mycket sol. Än så länge mår den riktigt bra inne i växthuset. Den älskas av bin och fjärilar vilket såklart är ett extra plus. ( Vet ej om den går att övervintra.)

En annan mycket lyckad kombination är de svarta penseerna som sattes ihop med blå förgätmigej i april. De har stått i skuggan utanför växthuset och det är först nu de börjar ge upp.

Visst blev det fint ihop?

Förgätmigej är en flerårig växt så den planterar jag ut nu bakom växthuset. Penseerna landar i komposten.

Lobelia pedunculata är en fin marktäckande växt jag har planterat i mitt låga träffat på terrassen. Den kan dock vara svår att få tag på så jag rekommenderar gråtimjan eller murgrönsviol om ni vill göra något liknande.

Vilken lycka när jag för några veckor sedan såg att mitt blåregn tänkte bjuda på flera klasar. Wisteria ’Blue Moon’ är härdig i zon 4-5. Den vecklar ut sina blad sent på våren, men är väl värd att vänta på. Finns att beställa i Zetas Webbshop. Klicka här.

Nu har de spanska klockhyacinterna blommat över i min skuggiga rabatt. Vilken blå färg ..älskar dem! Köp lökar i höst. De kommer tillbaka fint år från år och är mycket lättodlade.

Det var några tips på vackra blå blommor!

Jag får mycket frågor skickade till mig, men har dessvärre inte tid  att sitta om kvällarna och svara.  Ni får helt enkelt hålla tillgodo med texterna och bilderna jag lägger upp här. Mitt tips är att gå med i någon lokal trädgårdsförening eller i andra trädgårdsforum på nätet för att få rådgivning.

Hoppas ni har det bra i värmen..och glöm inte att dricka mycket!

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0