LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Björnbärsfrälst!

2017-10-18 | Handelsträdgården

För 16 år sedan smakade jag mitt första björnbär och blev frälst, björnbärsfrälst! Jag var inneboende i Mariestad och gick mitt första år på trädgårdsutbildningen. Paret jag bodde hos hade ett stort, yvigt, bångstyrigt björnbär spaljerat mot den varma södersidan av huset. I början av höstterminen tog de med mig på promenad i trädgården och jag fick plocka mitt första solmogna björnbär. Busken var riktigt taggig så jag fick se upp så jag inte blev stucken. Smaken var ljuvlig; söt och god, lite som hallon fast kraftfullare.

Till sommaren året därpå planterade jag ett sibiriskt björnbär i min jämtländska trädgård. I år ska jag plantera ett i min odlingslott här i Stockholm.

Jag har funderat över sorter och placering. Nu vet jag var det skall planteras; på det varmaste, mest gynnsamma läget där solen dröjer sig kvar längst, i hörnet vid spaljén.

Jag väljer mellan ’Black Satin’, ’Jumbo’ eller ’Loch Tay’. Alla är tagglösa och aromatiska. ’Black Satin’ har stora bär, vilket är lockande men ’Loch Tay’ mognar tidigt, redan i slutet av juli här i Stockholmsområdet, så det får bli den.

I helgen ska jag plantera!

Ha en fin dag!

/Maria

P.S Är du också sugen på björnbär? Passa på nu! Vi har 50 % rabatt på alla björnbär. D.S

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0