LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Begoniafeber..

2019-04-04 | Blandat, Krukväxter, Victoria Skoglund

Jag har förbytt min förälskelse till begonior till ren kärlek. Finns det någon mer krukväxt som ger så mycket glädje än den..jag tror inte det. Nu tänker jag inte på de där kompakta retarderade sorterna man ser i matvarubutikerna. Nej, det finns massor med ljuvliga begonior som jag hoppas att även ni kommer att se skönhet i.

En av dem är Begonia carolineifolia. En lättodlad skönhet som trivs i ett norrfönster eller vandrande solsken. Blommar med små rosa blommor i klasar.

Bladen har fina mörka teckningar ytterst på bladen. På bilden visas ett exemplar som vi nu säljer på Zetas i trädgårdsbutiken.

En annan begonia som jag vet kallas för ’Oldemor’ eller ’Herrgårdsbegonia’ har jag haft i min ägo i flera år. Den har nästan blivit som ett litet träd efter några omplanteringar.

Det korrekta svenska namnet är erfurtbegonia, Begonia x credneri. Denna hybridart är en korsning mellan skimmerbegonia och rödluden begonia (B. metallica × scharffiana).

Den står på mitt gamla träbord långt in i vardagsrummet och verkar trivas alldeles ypperligt.

Bilden ovan är några år gammal, men jag ville visa er hur den såg ut när den var ’ung’.

Ljusstaken finns i webbshoppen. Klicka här. 

Vi har jättefina plantor i lerkruka i butiken nu. Vi skickar dem inte då bladen lätt går sönder i frakten.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0