Vi har ju lyckan att kunna fiska kräftor utanför vår brygga. Det verkar vara ett riktigt kräftår. Burarna är fulla med stora fina kräftor. Vi använder rå kyckling och rå potatis som bete. Funkar utomordentligt bra.
I helgen firades yngsta sonens 18-årsdag. Vi kunde bjuda på ett fat med nykokta kräftor.
Så lyxigt att servera med egenodlad krondill.
Vädret var tillåtande och vi kunde duka ute på terrassen.
Jag lagade en väl beprövad västerbottenpaj som tillbehör och får alltid så mycket uppskattning för den. Tänkte ni skulle få ta del av receptet som kommer från en gammal Ica buffe tidning.
- Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 6 port). Nagga degen och låt den stå svalt 15-30 min, vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 10-15 min.
- Fyllningen: Koka upp mjölken och grädden i en kastrull, dra åt sidan och blanda i den rivna osten. Rör tills osten har smält.
- Knäck ned äggen i ostblandningen och vispa lätt ihop smeten. Blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
- Häl fyllningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in pajen i nedredelen av ugnen och sänk värmen till 175°C. Grädda pajen ca 25 minuter eller tills äggstnnningen har stelnat.
- Servera pajen varm, ljum eller kall.
En litet glas av mitt favoritrosevin ’Bodvar rose’ som har en fin ton av hallon och apelsin. Dekorerad med nyplockade röda vinbär.
Hoppas er helg varit fin / Victoria