LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa tips från Köpenhamn

2016-07-05 | Resor, Victoria Skoglund

 

 

Jag och äldsta sonen har varit i Köpenhamn. Här kommer ett något sent inlägg från vår resa. Jag har lite problem att ladda upp bilder, så ni får hålla tillgodo med lite mindre mobilbilder.

Vi landade tidigt på fredagsmorgonen och gick direkt till Ateljer September som Pontus hade läst om i flera bloggar. Vi åt en ljuvlig frukost med spännande smaker. Yoghurt med syltad zuccini. Rågbröd med tunt skivad avocado och riven citron. Havregröt med rabarber och dragon. Färskpressad grapejuice. Underbart gott i mycket fin liten personligt inredd lokal.

7

 

Vi tillbringade mycket tid på Statens konstmuseum och hann även med ett besök i Tage Andersen fina butik.

1

 

På kvällen hade vi fått bord på en restaurang Stedsan Ostergro som ligger på ett tak i Köpenhamn. Jag har följt dem under en tid på Instagram och blivit mycket inspirerad. De serverade en magisk sexrätters måltid i växthuset. Råvarorna är enkla och kommer från ekologiska närodlade trädgårdar. Det är svårt att få bord och det finns inte så många platser i växthuset. Prenumerera på deras nyhetsbrev! Det var där vi lyckades få bord.

473

 

Under middagen tittade jag och Pontus på varandra flera gånger och sa att vi måste nypa oss i armen för att förstå att det var på riktigt. En magisk och njutbar upplevelse. Mina varmaste rekommendationer!

2946

Långbordet där vi satt tillsammans med andra förväntansfulla gäster.

thumbnail_20160702_121658

På söndagen besökte vi Glyptoteket. Ett danskt konstmuseum grundat av Carl Jacobsen. Där gick vi i flera timmar och tittade och inspirerades av målningar och skulpturer. ( ledsen för att bilderna är små)

En annan inspirerande butik Frama är också värt ett besök. I ett ombyggt apotek kan man köpa stilsäker design och även ta en kopp kaffe i det lilla cafet.

thumbnail_20160701_112940

 

Hoppas dessa tips kan vara tillgodo om ni tänker resa till Köpenhamn.

Kram V

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0