LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa stjärnflockan

2015-07-05 | Perenner, Privat trädgård, Växter, Victoria Skoglund

Förra året planterade jag ett antal stjärnflockor som blev ännu finare än jag kunnat föreställa mig. Jag har alltid varit mycket förtjust i den här växten sedan mamma visade den för mig som ung på Zetas. Hon ville att jag skulle se in djupet och upptäcka alla stjärnor hon bar på.

Stjärnflocka

Sorten heter Astrantia ’Hadspens Blood’ och den har blommat med stadiga blodröda stjälkar i över en månad. Den står intill den mörkt purpurfärgade perukbusken och det är magiskt vackert.

Stjärnflockan

Tror jag satte fem plantor och se vad de vuxit till sig!  Jag toppdressade plantorna i våras med kompost. Det här är verkligen en perenn jag vill rekommendera. Skulle kunna vara vidunderligt fin tillsammans med den fyllda damascenarosen ’Rose de Rescht’.

De trivs i sol till halvskugga, och min erfarenhet är att den vill ha något fuktigare jord för att trivas. Den ska vara härdig i hela landet..men jag är inte helt säker på de uppgifterna. Kanske någon av er som vet.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0