LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vi har en ny produkt i vårt egna sortiment som jag verkligen vill tipsa om!  Det är en talgfröbar som min kollega Rikard provade förra året. Han berättade att fåglarna var som tokiga i den. De struntade fullkomligt i alla talgbollar och fågelfröbord som stod bredvid och åt bara från denna ’korv’.

När jag öppnade den för första gången så droppade fettet runt den och den hade en fin nötdoft. Nu har jag hängt upp den under blodlönnen på Zetas och i trädet utanför köket hemmavid. Jag måste säga att det är över all förväntan. Fåglarna svärmar och nästan slåss om den.

victoria-skoglund-zetas-talgfrobar

Den är lämplig främst för vildfåglar i den nordiska regionen. Det är ju så viktigt att de ska få den energi de behöver för att klara vintern och snabbt komma igång på våren med att förbereda sig för häckningen.

Den har högt energiinnehåll, med viktiga fetter och proteiner från nöttalg. Innehåller inte palmolja, smakämnen eller färgämnen.

– 71,5 % fett (nöttalg)
– Högt energiinnehåll: 739 kcal/100 g, för att fåglarna skall klara vinterhalvåret

– Förpackad utan nät så inte fåglarna fastnar
– Värmebehandlad för att inte innehålla farliga bakterier och liknande
– 100% fri från smak- och färgämnen

Zetas talgfröbar för fåglar

Jag har stuckit in blompinnar som fåglarna kan sitta bekvämt på medan de intar sin frukost eller lunch.

Talgfröbaren har en tråd som löper genom hela produkten vilket gör att den inte behöver ett nät runt sig, så att fåglarna inte skall kunna fastna. Blir det extremt kallt väder tar jag in talgfröbaren över natten för att tina den och sedan hänga ut den igen på morgonen därpå.

fa%cc%8agelmat

Jag har försökt fånga fåglarna på bild när de äter från den..men lyckas sådär. Här ser ni allafall en talgoxe en tidig morgon hemmavid.

Prova den!  Det är den bästa fågelmat jag någonsin haft i min trädgård. Det är ju även en fin present eller julklapp att ge bort till andra fågelälskare.  Ni kan klicka hem talgfröbaren här.

Kram V

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0