Ett slags stillestånd har tagit ett fast grepp om växterna. Astrarna och de japanska gräsen står som skira stadiga formationer i trädgården. Imorse kom den första snön och det är så fint när den lägger sig som små pälsmössor på anisisopens torkade blommor. Marken är lätt frusen och jag tycker om hortensians fluffiga bruna torra blommor. Sjön skimrar och himlen blir dess alldeles egna vinterspegel.
Fågelbordet är påfyllt med både torkade tranbär och fettstinna solrosfrön. Jag kan sitta i timmar och se när fåglarna kalasar på allt gott jag serverar dem.
Jag har flera platser i trädgården där jag matar fåglarna. Har satt det stora fågelhuset intill pagodkornellen så att de kan ta skydd i den stora kronan.
Även om fåglarna besöker fågelhuset så är det inget som slår talgfröbaren i popularitet. De är helt tokiga i den och även hackspetten besöker den emellanåt. Och han är en hungrig rackare, kan jag lova. Efter jag började mata fåglarna med den här, så ratas de klassiska talgfröbollarna helt.
Talgfröbaren är speciellt utvecklad för vildfåglar i den nordiska regionen, för att de ska få den energi de behöver för att klara vintern och snabbt komma igång på våren med att förbereda sig för häckningen. Den har högt energiinnehåll, med viktiga fetter och proteiner från nöttalg. Den har inget nät runt sig som fåglarna kan fastna i. Jag fäster blompinnar som de kan sitta på. ( Värmebehandlad för att inte innehålla farliga bakterier.)
Den är 100% fri från smak- och färgämnen. Innehåller ej palmolja.
Vi säljer den både styckevis och i trepack. Klicka här.
/ Victoria