LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa och tåligaste basilikan!

2022-05-08 | Inspiration, Odla i kruka, Terrassen, Victoria Skoglund

Det finns en växt som repriserar på min terrass varje sommar. Ibland i järnlådorna , ibland i krukor och ibland i mina stora pallkragar. Basilikan på bilderna heter ’Yemenite’. Den kan dock vara svår att få tag på och den som brukar finnas i handeln heter Basilika ’Magic Mountain’. Det går inte att se skillnad på sorterna och båda är lika tåliga.

Plantera dem i stora krukor! Då växer de till och blir en mindre buske som blommar hela sommaren och långt in på hösten. Hela växten är ätbar och blommorna är vackra som snitt eller som dekoration på en tomatsallad.

På bilderna har jag samplanterat dem tillsammans med rödbladig fläder. De övervintrar utomhus utan skydd. Basilikan måste övervintras svalt och frostfritt. Jag har dock misslyckats ett flertal gånger och gett upp dem på vintern och ser den därför som ettårig.

Blommorna översållas av bin och humlor under hela sommaren. Placera krukan i full sol. Den tål hög värme och är torktåligare än ’vanlig’ basilika. Mår allra bäst om den vattnas regelbundet. Blanda gärna i ett pat matskedar Zetas eget trädgårdsgödsel i jorden innan plantering så kommer den att bjuda på otrolig doftande blomning under hela sommaren och hösten. Ju större kruka desto rikligare blomning och större buske.

Vi skickar plantorna direkt hem till dörren. Klicka här. 

Vi skickar järnkrukorna direkt hem till dörren i hela Sverige. Klicka här för att se storlekar och pris.

 

Det finns även plantor att köpa i trädgården nu. ( Dock begränsat lager )

Välkomna / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0