LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Balkonginspiration på Tv4

2019-05-24 | Blandat, Sommarblommor, Terrassen, TV4

Imorgon bitti  gästar jag Nyhetsmorgon och visar några av mina favoriter bland de ettåriga sommarblommorna. Mina preliminära sändningstider är 8.48 och 10.28. Kan ändras då det är ett direktsänt program.

Förra året satte jag ner tre plantor av narcisstobaken i ekfatet vid entredörren.  Det är en högvuxen sommarblomma. Den kräver stor kruka för att nå höjd och den är också i behov av mycket vatten. Under maj-juni står den i full sol. Därefter när blommorna utvecklas så ställer jag den i skuggan då jag tycker den verkar må bättre. Samt att den då inte behöver lika mycket vatten. Varför tycker jag så mycket om den. Jo, det är för att blommorna sprider en otroligt fin doft om kvällarna. Söt, lite myskaktig doft som är helt underbar. Vi säljer plantor av den nu på Zetas sommarblomsavdelning.

Rosenskära och sommarljus är en mycket fin kombination. De passar en riktigt solig balkong och även där det blåser. Plantera alltid om dem i en stor kruka med ny jord. För de är inte torktåliga! Läs även om Basilika ’Yemenite’ som är en av mina favoriter som drar till sig humlor och bin. 

Sommarljus finns i både rosa och vitt. Den är även fin att plantera som solitär i ett stort ekfat.

Blå pratia är en underbar marktäckande växt som jag har planterat i en stor låg stor träskål. Den är dåligt härdig och därför har jag valt att odla den i fat istället för i rabatten. Den övervintrar i ett garage där det blir minusgrader. Kan växa i både sol och skugga. I soligt läge utvecklar den fler blommor än i skuggan.

Blå pratia finns att köpa i Zetas webbshop. Klicka här. 

Det är viktigt att ni alltid planterar om växterna i krukor eller korgar som har hål i botten. Annars drunknar de vid kraftigt regn. Jag gödslar med Zetas flytande ekologiska gödsel under maj-augusti. Klicka här. 

 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0