LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Avbladad julros håller bäst inomhus

2020-11-07 | Inspiration, Jul, Odla i kruka, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Visst kan man ha julrosen inomhus en tid även om den egentligen är en utomhusväxt. Jag tycker dock att den avbladade julrosen håller bäst och är mycket vacker att sätta i lerkrukor eller i en låg skål. Jag har julrosen både i växthuset och i en kruka på vardagsrumsbordet inför första advent. I växthuset håller den sig fin ända in på nya året. Inomhus håller den cirka en månad beroende på hur varmt det är.

Håll jorden jämnt fuktig. Står den kallt behövs nästan inget vatten alls. Däremot kan mossan behöva duschas om den ska behålla sin gröna färg.

Tidig vår eller om vintern är mild så kan ni plantera ut den efter blomningen. Den trivs i vandrande skugga och kalkrik jord. Jag brukar krossa äggskal fint i morteln och mylla ner i jorden.

I lerfatet har jag jord en liten kulle med jord och planterat tre avbladade julrosor. Ställt arrangemanget på en kopparbricka. Vi säljer jättefina plantor både i butiken och i webbshoppen. Skickas direkt hem till dörren och ej till postombud för er säkerhet. Klicka här. 

Vi har börjat fylla webbshoppen med julting nu och kommer att fortsätta lägga in produkter här då vi märker att många föredrar att få sina varor hemskickade istället för att besöka oss fysiskt just nu. Jag vill tipsa om de här fina glaskulorna som är vackra att hänga i ett fönster eller i julgranen.

Finns i två storlekar. De har varit mycket populära och lagret är begränsat.

Men vi har beställt fler så vi fyller på så snart det kommer in fler.

Klicka här. 

Fint att blanda både klarglas och gröna kulor i olika storlekar.

Obs! Glaskulorna finns ej i butiken just nu, endast i webbshoppen.

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0