LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Att anlägga en trädgård..

2016-02-07 | Före & Efter, Köksträdgården, Privat trädgård, Victoria Skoglund

Att anlägga en trädgård är ett mödosamt och tankekrävande jobb. Men det är också ett oändligt kreativt och roligt arbete. När jag nu sitter och skriver på min bok och letar bilder så ser jag vilken förvandling vår tomt har tagit på fyra år.

anlägga en trädgård

Här har naturstensmuren precis blivit klar. Odingslådorna är på plats och planterings ytorna börjat fyllas med ny jord. Fler bilder finns här.

anlägga en trädgård

I somras såg det ut såhär. Hoppas dessa bilder kan ge er inspiration till att vilja skapa en trädgård på en kanske hopplös plats. Jag har tyvärr inga bilder på hur det såg ut innan vi började gräva. Det var en gräsmatteslänt full av kirskål och åkerfräken.

En växtförteckning och ritning kommer att finnas i den nya boken. Där kommer ni kunna läsa om växtval och olika kompositioner.

köksträdgården

Som bilden tydligt visar.. så förstår ni att jag var ivrig att börja odla grönsaker i de nya lådorna. Minns att jag sådde spenat, dill, morötter och persilja allra först. Ligusterhäcken är dock planterad och en pagodkornell. Därefter fick köksväxterna första prioritet..min första vår i en alldeles ny trädgård. Fler bilder finns här.

anlägga en trädgård

Jag är så lycklig över vår trädgård. Det kanske låter fånigt men jag älskar att vara hemma. Gräva, vattna, rensa ogräs. Sitta på soffan med en kopp kaffe. En spinnande nyfiken katt bredvid. Plocka in en liten bukett narcisser. Bara vara och låta trädgårdens rum omsluta mig.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0