LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Återkommande tulpansorter

2020-08-28 | Lökar, Victoria Skoglund

Det börjar bli dags att botanisera bland höstens lökar.

Under augusti-september är sortimentet som störst och jag rekommenderar att sätta lökarna nu så att de hinner rota sig ordentligt innan vintern. Tulpanlökar kan man dock sätta sent. Har hänt att jag grävt gropar i tjälbestruken jord i november och stoppat ner lökar. Det har fungerat bra, men för att vara säker på att få njuta vårfärgring bör de planteras nu. Speciellt de tidigblommande sorterna som snödroppar, krokus, hundtandliljor, balkansippor vill komma i jorden så snart som möjligt när lökarna eller knölarna är färska.

Det finns otroligt många tulpaner att välja bland. En del sorter blommar bara ett år, medans de finns mer långlivade sorter.

Här kommer några sorter som kommer tillbaka fint år efter år:

Tulpanen ’Queen of Night’ är den bästa sorten om man önskar sig en mörk dramatisk tulpan. Här växer den i min järnlåda tillsammans med rosa löjtnantshjärtan. Efter blomningen tar jag upp lökarna med blasten kvar och gräver ner i rabatten. Där får de vissna ner ordentligt och bo kvar nästföljande år.

Önskar ni er en rosa blommande sort med aprikosa anstrykningar ska ni välja ’Apricot Delight’. Den blir hög och blommar med stora blommor i maj. Har ett fantastiskt skimmer över sina kronblad som påminner om siden. Kan även blandas med den svarta tulpanen ’Queen of Night’.

Foto: Lena Hammar @hammarlena

Tulpanen ’Apricot Delight’. Klicka här. 

Den orangea tulpanen längst ner till höger med plommonfärgad anstrykning heter ’Princess Irene’ och växer hemma hos min mamma. Tycker det är fint att hon blandad dem med röda sorter. Tulpanen ’Princess Irene är också en sort som återkommer fint varje år. Den är mycket stadig med fin frisk doft!

Klicka här. 

Önskar ni er en vit bra återkommande tulpan ska ni välja ’Purissima. Ni hittar den här. 

Tulipa Purissima

 

Önskar er en fin helg !

Fler löktips kommer inom kort. // Victoria

 

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0