LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Återkommande bra tulpansorter på Tv4

2018-08-19 | Lökar, TV4, Victoria Skoglund

Igår gästade jag Tv4 nyhetsmorgon med Jesper Börjesson. Jag tipsade om olika sorter tulpaner och framförallt sorter som villigt kommer tillbaka år från år. Jag hann dessvärre inte visa er alla sorter i sändning då det är begränsat med tid. Nyhetsmorgon är direktsänt och det är svårt att förmedla allt jag vill till er på bara sex minuter.

Säkra kort är alltid darwinhybrider och det finns många att välja på i den gruppen tulpaner.

Här kommer i några sorter som ni kan skriva upp på listan över hållbara och bra återkommande sorter.

Tulipa ’Purissima’ har jag haft i min silverblå rabatt i över fem år. Det är en tacksam mycket fin enkel tulpan där knopparna skiftar svagt i månskensgult. När den slår ut sina kronblad så påminner den lite om fladdrande näsdukar. Doftar som tulpaner gjorde för. Klassiskt fin söt doft. Blir cirka 40 cm hög i april. Klicka här.

Tulipa ’Silverstream’ har jag inte provat själv, men har flera kollegor och kunder som hyllar den fina lekfulla paletten de bjuder på. De skiftar i olika toner från svagt polkagrisfärgade till rosaröda  och cremegula toner. Bilden tog jag i lökparken Keukenhof i våras. Blir cirka 50 cm hög i april -maj.

Bladen är spetsiga och mycket dekorativa med en smal gulvit rand. Den här sorten tillhör darwingruppen och återkommer också villigt år från år. Klicka här. 

Tulipa ’Light and Dreamy’ tillhör darwvinhybriderna och vi har haft den i Zetas visningsträdgård i många år. Den väcker mycket uppmärksamhet bland våra kunder och alla frågar vad den heter. Stjälkarna är mörkt vilolett och ger fin kontrast till de rosavioletta kronbladen. En sort vi gärna rekommenderar och har god erfarenhet av. Säljs i påsar om 10 stycken. Klicka här. 

Den här sorten är en av de mest eleganta sorter jag haft i min trädgård. Den blommar med nästan svarta sammetslena kronblad och är otroligt vacker intill blodhäggen. Jag ska sätta lökar av den flerblommande narcissen ’Thalia’ som jag tror kommer lyfta färgen ytterliggare några dimensioner. Klicka här för påsar om 10 stycken stora lökar. 

Vi har börjat få hem lökar och har packat upp i butiken och skickar så snart vi hinner i vår E-handel.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0