LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Apelsinskorpor med mandel

2015-12-19 | Mat & Bak, Victoria Skoglund

Dessa underbart goda skorpor gör jag så ofta jag hinner!  Speciellt till jul, då blir det dubbel sats för att dela ut som mycket uppskattad julklapp. Låt er inte skrämmas av de många ingredienserna. Det är det som gör dem så sagolikt goda!

Apelsonskorpor

Apelsinskorpor med mandel cirka 25-30 st

100 gr mandel

1 rivet skal av en ekologisk apelsin

100 gr smör

1/2 dl sirap

1 1/4 dl socker

1 ägg

ca, 5 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

1/4 tsk salt

2 tsk mald koriander

4-8 droppar bittermandel

2 rågade tsk vaniljssocker

Rör smör, socker och sirap till en mjuk smet. Blanda i de övriga ingredienserna utom mandeln. Blanda i mandeln och dela degen i 4 delar. Rulla längder och lägg på bakplåtssklädd plåt. Platta till dem en aning. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 min. Låt svalna och skär dem i sneda bitar. Ställ bitarna på högkant och grädda i ytterliggare 10-15 min i 200 grader. Låt dem kallna på plåten.

( Håll koll på dem i ugnen då värmen kan varierera i olika ugnar. De ska vara gyllenbruna när de är klara vid första gräddningen )

Förvara dem i en glasburk eller plåtburk med lock.

Apelsinskorpor

De är mycket goda till en kopp svart te. Jag brukar äta dem på kvällarna när sötsuget sätter in. De är söta och lite knäckiga i smaken med fin brytning av apelsin och mandel.

Apelsinskorpor

Imorgon ska jag lägga in dem i mindre glasburkar med fina etiketter och vackra band.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0