LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Anisisop är en bivänlig växt

2016-08-04 | Min trädgård, Växter, Victoria Skoglund

Just nu är anisisopen som vackrast i min trädgård. Högrest och majestätisk blommar den med blåvioletta spiror långt in på hösten. Den hade fått en del gula blad av torkan när jag var på Öland. Men nu har den fått extra vatten och ser ut att repa sig fint.

anisisop

Jag har valt sorten som heter Agastache ’Blue Fortune’ som växer upprätt utan stöd. Hos mig ratas den av rådjuren och det allra bästa är att den är översållad av bin och fjärilar.

anisisop-1

Jag klipper ner anisisopen ända ner till marken på våren och toppdressar med kompost. Under vintern får den stå kvar som en skulptur med sina bruna toppar. Intill växer den yviga och mycket rikblommande astern  Aster macrophylla ’Twilight’.

anisisop-3

I augustikvällens ljus är den oemotståndlig. Ibland dukar jag till middag intill bara för att känna den kryddiga doften och se på fjärilarnas skådespel. Den ska vara härdig i hela landet om den får växa väldränerat och soligt. Dock ej för torrt under sommaren. Planteringsavståndet är cirka 35 cm.

Ni kan köpa den i Zetas webbshop, eller på vår perennavdelning.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0