LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Alunrot i kruka

2018-07-14 | Blandat, Odla i kruka, Terrassen, Victoria Skoglund

Är det något som inte går att misslyckas med i kruka så är det alunrot. Tror det är en av de tåligaste växter jag haft i kruka. Den tål blåst och torka. Den tål sol och skugga. Ja, ni hör ju själva. Den sort ni ser på bild har jag haft i kruka i fyra år! Men denna sommaren ser jag att den inte riktigt orkar bilda nya stora blad så de måste omplanteras.

Jag har två stycken krukor som står på stativ ner mot sjön på granitrappan. Sorten heter ’Silver Schrolls’ och ni finner den här. 

Jag ska villigt erkänna att jag har alldeles för mycket krukor hemma. Det är ett i gigantiskt arbete nu när det är så varmt. En krukor har jag lyft in i skuggan då jag ser att växterna blir stressade av den starka solen.

I den stora järngrytan växer en sort som heter ’Rachel’ som får mörkt brunröda blad. Blommorna är korallrosa och är otroligt vackra i solen. Utan att överdriva så har den blommat i över en månad utan att skräpa eller få vissna blommor. Den står ute året om, och det både regnar och snöar i krukan. På våren ser den skräpig och trött ut. Men med lite gödsel och upprensning av gamla blad så växer den till sig och blir utomordentligt fin på nytt.

Jag vill verkligen rekommendera ’Rachel’! En sort som inte kommer att göra er besvikna.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0