LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Allium ’Purple Sensation’

2014-06-02 | Lökar, Terrassen

Jag har varit ledig hela helgen och det har varit så skönt. Har känt mig trött och utarbetad och längtat efter ett par dagars ledighet i sträck för att hinna återhämta mig.  Jag är en arbetsmyra och älskar att ha mycket att göra. Men efter en lång vårsäsong på Zetas är det som om kroppen inte riktigt vill vara med. Har känt mig gråtmild och lättirriterrad. Därför bokade jag av alla mina åtaganden och bjudningar. Har bara varit hemma i min trädgård och umgåtts med mina söner. Trädgården är nog nästan i sitt vackraste skede just nu och min läkande terapi. Skir grön ljuvlig grönska och en sällan skådad växtkraft. Mina rosor är dock  fulla med bladlöss så jag fick spraya dem med såpa, rödsprit och vatten. De nya skotten slokade nästan av bladlus kolonier. Inte trevligt alls!

7

Nu blommar purpurlöken och den har spridit sig så villigt att jag offrade några som snitt till glasvasen på det stora terassbordet. Allium ’Purple Sensation’ sätter man som lök i september-oktober och det finns fler sorter som är mycket fina. Titta efter namn som Allium ’Globemaster’, ’Giganteum’. Det är några av mina favoriter bland lökarna på hösten. De är alla rådjurssäkra och sorkavskräckande. Plantera dem gärna i ett hav av silvrig malört, sockblomma eller lammöron som skyler de stora gulnande bladen.

Victoria Skoglund

I bakgrunden i det stora ekfatet  syns Rönnsumak,  Rhus thypina ’Dissecta’. Undertill växer blåpratia, Lobelia pedunculata. Tror det kan bli fint med en tät blå matta under de gröna stora flikiga bladen.

terass-myrten

Jag har tagit ut mina myrtenträd och de mår så mycket bättre när de får komma ut i sommarluften. Glöm bara inte bort att vattna dem..inte ens en endaste gång.

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0