LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Allium ’Purple Sensation’

2017-08-30 | Blandat, Lökar, Victoria Skoglund

Allium finns i många olika varianter, storlekar och färger. De är lättodlade och kan lyfta en rabatt till nya spännande dimensioner.

Just den här sorten växer hemma hos min mamma och heter ’Purple Sensation’ . Jag skulle vilja påstå att det är också den sorten som sprider sig villigt..kanske ibland lite för villigt. Men vill man fylla större ytor med svävande violetta bollar är den ett bra val. Jorden får inte vara för kompakt, utan hellre lucker och väldränerad. Lägg gärna i några matskedar av Zetas eget gödsel i samband med planteringen.

Eftersom allium ofta får ett fult bladverk som gulnar och vissnar i samband med blomningen rekommenderar jag att sätta lökarna bland andra skylande perenner. Tex, lammöron, malört eller daggkåpa. ’Purple Sensation finns att handla i Zetas e-handel.

I Zetas E-handel har vi nu sänkt frakten på lök till endast 49.-

Allium är mycket vacker att samplantera med tulpaner. Jag är inte säker på vilken sort det kan vara på bilden. Men vill tipsa om den vackra triumphtulpanen ’Hemisphere’ som skulle gifta sig väl med de violetta bollarna. Klicka här.

Blommorna och stjälkarna är mycket stadiga och hållbara och därför även lämplig som snittblomma. Jag sätter dem ofta i det gamla stora kruset på vårt trädgårdsbord.

Ett extra plus är att den är rådjurssäker!

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0