LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Adventfix i växthuset

2017-11-19 | Inspiration, Jul, Växthus, Victoria Skoglund

Jag har påbörjat adventsfixet i växthuset. Vet att det är lite för tidigt,. men jag har inte fler lediga helger framöver och det är så mörkt om kvällarna att det är svårt att få till det. Jag hängde upp nya blå pappersstjärnor i fönstren mot sjön. De blev så fint när eftermiddagssolen glittrade in i växthuset.

Jag planterade upp två julrosor i lerkrukor och fyllde fler hyacintglas som ställdes på rad under stjärnorna.

Stjärnorna säljs i 6-pack och innehåller två modeller som syns på bilden. Klicka här.

På golvet står ’Plättar i luften’ som får övervintras i växthuset.

Ljusstakarna är en samling av både gammalt och nytt från auktioner och myrorna.

När solen går ner den här tiden på året blir det ett mycket vackert guldigt vinterljus över trädgården, vilande perenner och frökapslar. Visst är sommaren härlig..men det är ändå något speciellt med våra årstider och den skönhet vi bjuds på trots kyla och mörker.

I det svarta kruset står tre amaryllisar med en unik limegul ton och röda strimmor. Jag vet tyvärr inte vad den heter, men tycker den blev så vacker tillsammans med de små gula granatäpplena. Idag är det amaryllisens dag!

Stenfatet är gammalt och vi har precis fått hem en samling av handplockade fat som jag och Lina hittade på vår inköpsresa i Paris i somras. De säljs inte i E-handeln då alla är unika och är svåra att beskriva och skicka. Den lilla lyktan i järn är från samma ställe. Är antik och en av mina favoriter. Vi fick endast tag på sju stycken. Läs mer om dem här.

Jag har inte fyllt planteringslådorna ännu, men tror det får bli gran och tallris tillsammans med julrosor och vita hyacinter.

På bordet ställde jag en hängande gran ( Picea abies ’Pendula’ ). Grön hyacinvas..just den här tyvärr slutsåld. Men vi fick in en annan fin grön modell i fredags. Klicka här.

I min stora degskål planterade jag avbladade julrosor, kuddmossa och murgrönsrankor. Om ni vill ha julrosor inomhus, så är det den sorten som klarar torr och varm inomhusluft bäst.

Jag började hänga upp adventsstjärnorna på andra sidan som ska lysa upp växthuset om kvällarna. Alltså.. det var så mycket sladdar och det blev lite huller om buller. Min kära sambo blev dock lite irriterad och har hängt om dem. Det resultatet är inte dokumenterat ännu..men kommer bilder inom kort.

Önskar er en fin söndag. / Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0