LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Advent på Tv4

2015-11-27 | Inspiration, Jul, TV4, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Imorgonbitti 28 november gästar jag Nyhetsmorgon på Tv4. Jag kommer att smycka studion och tipsa om mina favoritväxter som hör advent till. Jag älskar hyacinter och tycker multihyacinten är den vackraste med sina skira blommor. Den blommar med glest sittande blommor på långa stjälkar. Den är lite ängslik i sitt uttryck. Här har jag planterat den i en kopparskål på stativ.

Multihyacint

Jag har använt både kuddmossa och vanlig grönmossa. Dekorerat med en murgrönsranka.

Iskonvaljer

Iskonvalj är vanliga liljekonvaljer som legat i kyl för att blomma till jul. Sätt groddarna tre veckor innan du vill att de ska blomma. I fuktig jord och helst i ett svalare rum. Då håller de ett par veckor inomhus.. Jag brukar sätta groddarna i olika stora gamla lerkrukor som jag dukar upp på glöggbordet. Elegant, sinnligt och med gudabenådad doft.

julros

I det stora järnfatet har jag planterat julrosor och en adiantum. Täckt med kuddmossa och en magnolialkvist. Detta arrangemang har jag inomhus då adiantumen inte tål frost. Jag har också använt mig av den avbladade julrosen som håller bättre inomhus än de som har blad.

Julrosor brukar klara 3-4 minusgrader och är underbar att ha i blickfånget på balkongen. Eller på entretrappan. Den är flerårig, så plantera ut den i vår i halvskuggigt läge och i kalkrik jord.

Jag är med hela morgonen och berättar mer om skötsel och inspiration. Dessa tider är mina preliminära kl.7.58, 8,17, 9.40, 10,20, 11.28. Det är ett direktsänt program så tiderna kan ändras.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0