Hallonmarängmuffins

2017-07-20 | Victoria Skoglund, Mat & Bak, Öland

Ni som följt mig här vet att jag gillar att baka och laga mat. När vi är på Öland blir det nästan köksbestyr varje dag. Så avkopplande att baka, lyssna på radion och läsa nya recept. Jag vill dela med mig av dessa festliga och lite extra lyxiga muffins med marängtopp och hallon. Bjuder ofta på dem när vi har kaffegäster.

De ser avancerade ut på bilden, men går både snabbt och lätt att baka.

cirka 10 st stora muffins Ugn 175 grader

4dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 tsk finstött kardemumma

25 gram smält smör

1 1/2 dl mjölk

2 äggulor

2 dl färska hallon

Marängtopp

2 äggvitor

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kardemumma i en skål. Tillsätt smör och blanda ihop. Vispa samman mjölk, äggulor, och rör ner i smeten. Vänd varsamt ner hallonen. Fördela smeten i stora muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Känn med sticka om de är helt klara.

Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt sockret blandat med vaniljsockret i omgångar och fortsätt vispa till en fast blank smet. Toppa varje muffins med en klick maräng. Sätt in i ugnen ytterliggare 2 minuter tills marängen fått lite färg.

Pudra över florsocker och dekorera med hallon och blommor.

Lycka till / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0