Blyblomma tål hög värme & mycket sol

Blyblomma tål hög värme & mycket sol

Blyblomma eller ( Plumbago auriculata syn. P. capensis)  är en ganska ny bekantskap hos mig.

För några år sedan planterade jag en blyblomma i en 15 liter kruka. Förälskelsen lät inte vänta på sig. Den slog ut med underbart vackra himmelsblå blommor och blommade långt in på hösten. Blyblomman verkade trivas och klara den höga värmen i växthuset. Men det går naturligtvis att ha den ute på sommaren i soligt läge. Jag ger den en svag dos näring varje gång jag vattnar under hela växtsäsongen.

Blyblomma i växthus

Var försiktig med vattningen när växten är omplanterad!

Blyblomma kan sloka om den får för mycket vatten, och om den står i direkt sol de första veckorna. Ni kan även ställa den i skuggan 14 dagar efter omplantering så den får rota sig i lugn och ro.

Blyblomma i kruka

Vinterförvaring: Jag har haft min kruka stående i vår gäststuga som håller en temperatur på cirka 14 grader. Blyblomman tappar då alla sina blad och ser hemsk ut när jag tar fram den på våren. Jag klipper in den cirka två tredjedelar i mars och inom kort så kommer nya små blad längs med stammarna. Ge sparsamt med vatten så länge den inte har några blad.

/ Victoria

En vänlig påminnelse: Kom ihåg att välja leveranssätt i kassan innan du checkar ut.

Varukorg

Inga fler produkter finns att köpa

Din varukorg är tom